Általános Szerződési Feltételek

Jelen „Általános Szerződéi Feltételek” szabályozzák a szálláshely szolgáltatás igénybevételét.

A szolgáltató adatai:

Üzemeltető neve: Boros Balázs és Boros-Szekeres Melinda

Székhelye: 8360 Keszthely, Ruszek József u. 51.1

Szálláshelyek: 

 • Dora Holiday House – Dora Apartman, földszint – 8360 Keszthely, Asbóth u. 3.2 “NTAK: MA21000594”
 • Dora Holiday House – Balaton Apartman, emelet –  8360 Keszthely, Asbóth u. 3.2 “NTAK: 19017474”
 • Marina “Deluxe” Apartment by Dora, 8360 Keszthely, Nyárfa u. 29/A 2.2 “NTAK: MA21000595”  
 • Marina Apartment by Dora, 8360 Keszthely, Nyárfa u. 29/A 2.1 “NTAK: 21000595”

Adószám: 52984017-1-40 (Boros Balázs)

Adószám: 56894509-1-40 ( Boros-Szekeres Melinda)

Bankszámlaszám:  11773494-01048571-00000000

IBAN: HU28 1177 3494 0104 8571 0000 0000

SWIFT: OTPVHUHB

Általános szabályok:

 1. Speciális, egyedi feltételek nem képezik részét a közölt Általános Szerződési Feltételeknek, de nem zárják ki a külön megállapodások megkötését utazásközvetítőkkel, szervezőkkel esetenként más és más, az üzlet típusának megfelelő kondíciókkal.
 2. Amennyiben az egyedileg írásban megkötött szerződések feltételei jelen szerződéstől eltérnek, annyiban az egyedileg írásban megkötött szerződés rendelkezései irányadóak. Jelen Általános Szerződési Feltételek eltérő írásbeli megállapodás hiányában alkamazandóak.
 3. Szerződő fél, amennyiben a szolgáltatást megrendeli az a vendég, – Szerződő fél. Amennyiben a Vendég megbízásából egy harmadik személy (Közvetítő), adja le a foglalását a Szolgáltatónak, az együttműködés feltételeit a Szolgáltató és a Közvetítő között megkötött szerződés szabályozza.
 4. A szolgáltató csak abban az esetben tudja biztosítani a szolgáltatásokat, ha a vendég a nevét és lakcímét, telefonszámát vagy elérhetőségét a szolgáltatás igénybevétele előtt a Szolgáltató rendelkezésére bocsátja.
 5. A Szerződés a Vendég írásban, leadott foglalásának a Szolgáltató általi írásban megküldött visszaigazolásával jön létre.
 6. Ha a Vendég a meghatározott időtartam lejárata előtt véglegesen elhagyja a szállást, a Szolgáltató jogosult a Szerződésben kikötött szolgáltatás teljes ellenértékére.
 7. Az előleg 30%, fizetése átutalással, vagy SZÉP kártyával. A foglalást követő 5 napon belül, amennyiben ez nem történik meg, az ajánlat megszűnik. A befizetéssel létrejön a Szerződés.

Az érkezési napon kell kiegyenlíteni legkésőbb a hátralévő összeget, készpénzben, átutalással vagy SZÉP Kártyával.

 1. Az idegenforgalmi adó mértéke a keszthelyi Önkormányzat szerint mérvadó, mely 650 Ft/fő/ éj 18 év felett. Megfizetése, a szállásdíjon felül történik.
 2. Kizárólag a bejelentkezett vendégek tartózkodhatnak a szálláshelyen, akik hivatalosan bejelentkezett. Ha a bejelentett létszámon felül bárki a szálláshelyen tartózkodik, előre nem jelezve és engedélyezve, – a szerződés azonnali hatállyal megszűnik és a szálláshelyet el kell hagyni 2 órán belül!
 3. Be- és Kijelentkezés: a vendég a szálláshelyet az érkezés napján 14:00 órától foglalhatja el (Check in), és az utolsó tartózkodási napon délelőtt 10:00 óráig köteles elhagyni  (Check out).

Korábbi, ill. későbbi kijelentkezés maximum 2 órás időintervallum lehet, mely extra díja: 3.000 Ft/óránként felszámítandó!

 1. A bérlő a szálláshely tartozékaiért teljes anyagi felelősséggel tartozik. PTK. – ben foglaltak szerint.
 2. A csendháborítás, a bérlő saját anyagi felelőssége és megsértése azonnali szerződés megszűnését képezi. Ezen időszak: este 22:00-08:00 óra között van. A napközbeni túlzóan hangos, szomszédokat zavaró hang nem megengedett, erre alkalmas helyszín a Balaton part. Legény, ill. leánybúcsú tartása ily módon nem megengedett!
 3. Árgaranciát vállalunk! A mindenkori legjobb áron foglalhat! Ellenkező esetben, közvetlen foglalásnál + elérhető ingyenes szolgáltatást adunk ajándékba.

Lemondás:

 1. – Szezonon kívül:

A vendég ingyenesen lemondhatja a foglalást az érkezést megelőző 7 napig. A vendégnek fel  lesz számítva a teljes ár 30%-a, ha lemondja a foglalását az érkezést megelőző 7 napon belül.

A visszatérítés 7 napon belül megtörténik.

 1. Szezonban: 06.15-08.31 között:

Az 1. pont szerint érvényesek, kivétel „a lemondás érkezési nap előtt 14 napon belül” lesz érvényes a szezonális időszakban.

 1. SZÉP kártya fizetés esetén:

Sajnos nem tudunk pénzt visszatéríteni, de egy utalványt kiállítunk az előleg összegéről, melyet

1 éven belül fel lehet használni, bármelyik apartmanunk egyikében.

Háziállat:

Kistestű kutya megengedett, extra költséggel jár és csak saját helyén pihenhet!  Bejelentése előre kötelező és a fajtája ismertetése.

A Vendég teljes körűen felelős a háziállat által okozott károkért, ill. köteles az esetleges extra takarítás díját a helyszínen megfizetni!

Elhelyezési garancia:

Amennyiben a Szolgáltató a Szerződésben szereplő szolgáltatást, saját hibájából, pl. üzemi probléma esetén nem tudja biztosítani, a Szolgáltató köteles a Vendég elhelyezéséről haladéktalanul gondoskodni, legalább ugyanazon a kategóriában és árban, – ellenkező esetben a pénzt köteles visszafizetni.

A szerződő fél jogai:

A Vendég jogosult a megrendelt szálláshely rendeltetésszerű használatára és kizárólag Ő használhatja.  A kijelentkezés után 2 órával vagy az átadás után megszűnik a szerződéses jogviszony a Szolgáltatóval.

Titoktartás:

A Szolgáltató a Szerződésben foglalt kötelezettsége teljesítése során köteles az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011.évi CXII.tv. és az adatvédelemmel kapcsolatos vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek – és amennyiben ezt a Szerződő fél a Szolgáltató tudomására hozta – a Szerződő fél vonatkozó belső szabályainak megfelelően eljárni.

A felek jogviszonyában alkalmazandó jog, eljáró bíróság:

A Szolgáltató és a Szerződő fél közötti jogviszonya a magyari Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadóak. A szolgáltatási szerződésből eredő bármilyen jogvita lefolytatása a szolgáltatás helye szerint hatáskörrel rendelkező bíróság az illetékes.

Keszthely, 2021. 01. 01.

 

                                                                                         Boros Balázs és Boros-Szekeres Melinda

                                                                                                       Üzemeltető/Szolgáltató